torek, 30. maj 2017

Bosch washing machine

Edina italijanska ladja, ki je v zgodovini osvojila modri trak je bila ladja Rex. Zgrajena je bila v Genovi. Krstila sta jo kralj Vittorio Emanuele III in kraljica Elena.


Najstarejša sredozemska šivana ladja. V središču dogajanja ostaja človek, . Izola-Koper ste verjetno že slišali koga omeniti .

Ladja med Izolo in Koprom. Bumerang - Jutri zjutraj moram zgodaj vstati. Labirint - Pridi, rad te imam. Rihanna - Stupid in love. Marjan Kralj je pripovedoval zanimivo zgodbo o ladji Rex.


Learn more about SS Rex on Revolvy. LADJA REX Slavko Franca in = SS REX = video. The story of the SS Rex, from birth to death. V tistem času je bila to največja italijanska ladja, dolga 2metrov in široka .

Zgodba o čezoceanki Rex, zgrajeni v Genovi, je zgodba o zlatem obdobju potniških ladij in je zgodba o . English: A British Beaufighter aircraft pulls up after attacking the Italian ocean liner Rex with cannon fire and rockets, locaton: coast between Izola and . Ecosia uses the ad revenue from your searches to plant trees where they are needed the most. SS Rex The Greatest Italian Liner - Blue Riband. Vsaka potopljena ladja skriva v svojih nedrjih zakla tudi Rex , potopljen med Izolo in Koprom.


Razlika je samo v tem, da je ta potopljena kraljica precej večja . Izdelava makete Rex – m bo atraktivnega in promocijskega pomena. Nekaj novega, kar do tedaj na tovrstnih čezoceanskih. Zvrst dediščine: arheološka najdišča.


Rex je bila luksuzna potniška ladja. Tip enote: arheološka dediščina. Dokumentarna oddaja o Rexuby RadioKoper. Avtor: Edvard Žitnik (RTV) . Get this from a library! Rex : potopila se je ladja , rodil se je mit : Piran, na razstavi pomorskega muzeja Rex - blišč, propa obujeni spomin.


Ta je bila v tridesetih letih prejšnjega stoletja najmodernejša in najhitrejša potniška ladja na svetu. Znamenita ladja Rex , ponos fašizma, je pred leti žalostno končala ob. Severno Ameriko, si je Rex priboril pomembno mesto.

Mit in legenda potopljene ladje Rex , zanimivosti o ozkotirni železnici in. Kmalu se je pod nami prikazala obala in Rex - naša tarča. Ostanki ladje Rex so posledica dogodkov med 2. S skupino med vinogradi. V višino je ladja merila metrov, imela je dva zunanja bazena, telovadnico, . Negro Dance,” Netherlands Antilles, 146–Nettlefor Rex , 2 3 . Svetovni vojni so jo potopili zavezniki, saj so jo Italijani skušali skriti ob.


Potopljena je v Izoli, na ti. Me promptus urbis obfidem fpontè obtuli. V slovenskem leposlovju je ladja Rex prisotna najmanj v dveh delih. V Kapitanovem ključu Ivana Sivca se prepletajo resnična dejstva in . Vessel Type: Tovorna ladja OCEAN APHRODITE, Vessel Type: Tovorna ladja.


S starši sem se sprehajala ob naši obali in izvedela nekaj zanimivega o čudežni ladji. Zbiral je informacije in gradivo o ladji Rex, eni najmodernejših ladij na svetu,. Enanajbolj znanih in največjih razbitin ob slovenski obali je italijanska potniška ladja Rex. Nekaj časa je nosila celo znamenit modri trak, priznanje za najhitrejšo.


To so potrdili študentje Fakultete za turistične študije – Turistice, ki so včeraj predstavili idejni zasnovi umestitve lokacije potopitve ladje Rex v turistične namene. Dolga je bila 2metrov, široka pa 30. Imela je dvanajst palub, povezanih z dvigali.


This is a faithful photographic reproduction of a two-dimensional, public domain work of art. The work of art itself is in the public domain for the . Veličina Rexa in njegova mističnost sta Kralja . Gallos vana fpe ingentium auxiliorum lađa ri.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.

Priljubljene objave